Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم و اشعار اجرا شده توسط یازده مداح مطرح کشور در محرمی که گذشت در برنامه «محرم امسال» مورد تحليل هنری، ادبی، اجتماعی و فرهنگی قرار می‌گيرد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در برنامه‌ای پژوهشی با عنوان «محرم امسال» که به همت گروه فرهنگ و هنر دانشكده فرهنگ و ارتباطات و نيز انديشكده راهبردي اربعين دانشگاه امام صادق (ع) طراحی و اجرا می‌شود، مراسم و اشعار اجرا شده توسط یازده مداح مطرح کشور در محرمی که گذشت مورد تحليل هنری، ادبی، اجتماعی و فرهنگی قرار می‌گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سيد مجيد امامي، مدير انديشكده راهبردي اربعين در اين‌باره گفت: نقش آفرینی گسترده و عمیق هیئت‌های عزاداری و ذاکران اهل بیت در فضای فرهنگی و رسانه ای امروز کشور بر کسی پوشیده نیست. ‏ هیئت‌ها امروز به یکی از منابع اصلی و جریان ساز تولید محصولات رسانه‌ای و هنری و انتقال معنا و پیام در کشور و جهان اسلام تبدیل شده‌اند. تنوع و تکثر آثار، استمرار و تولید زنده و رويداد محورانه محتوا، مشارکت عمومی مردمی در فرایند تولید و توزیع آثار، و برخورداری از گستره وسیع مخاطب، و تأثیرگذاري عمیق عاطفی و اعتقادی از ویژگی‌های مهم این جریان فرهنگی است.

وی افزود «شعر» از ارکان اصلی شکل دهنده محتوای هیئت‌ها است و بسیاری آن را ستون خیمه آیین‌های عزاداری تشيع به حساب می‌آورند. از سوی دیگر این آیین‌ها از مهمترین عرصه‌های ظهور و حضور شعر در زندگی مردم محسوب می‌شود و در چرخه استعدادیابی، آموزش، تمرین و تعالی بسیاری از شاعران نقشی بی بدیل ایفا می‌کند.

امامي خاطر نشان كرد:‏با وجود این جایگاه و اهمیت فرهنگی و رسانه‌ای، جای نگاه کارشناسانه به شعر و مداحي‌هاي عاشورايي و بررسی ابعاد مختلف آن در فضای فرهنگی و دانشگاهی کشور بسیار خالی ست. مطالعات هرچند محدود مناسک و آیین‌های شيعي تا كنون از تقليل گرايي روش شناختي و تحميل ذهن گرايي نظريه پردازان جامعه شناسي دين رنج برده است و گفتگو و فحص میدانی از واقعیت این پدیده مهم هنری زيبايی شناختي و معنوي(توامان) يعني مداحي و روضه خواني ، سابقه اندكي دارد.
برخي پژوهش ها و آثار نيز از عملكرد يا محتواي برخي شاعران نوگرا براي تثبيت خرده نظريات مناسكي شان استفاده كرده اند و تتبع بي طرفانه كمتر ديده شده است.

امامي افزود: هرچند ما هنوز هم فاقد يک چارچوب نظري بومی و اسلامی برای مناسک پژوهي شيعي هستيم ولي مباحثه همدلانه و كارشناسي بر اساس محتواي زنده مناسك و هيآت امروز ايران، مقدمه ای برای پژوهش‌های بزرگ و الهام بخش بعدي است. اين درحالي است كه واقعيت اجتماعي جامعه ايران متاثر از كرونا و محدودسازي هاي احتياطي اجتماعات، فشارهاي اقتصادي و گذار فرهنگي و نسلي خاصي قرار دارد و بي شك تعامل بين پديده هنري معنوي مداحي با اين شرايط قابل تحليل است.

ما بر آنیم در این مجموعه نشست‌ها گام‌های نخست در رفع این خلأ را برداریم و به تحلیل روزآمد محتوای ادبی و معرفتی عرضه شده توسط چند تن از مادحان پر مخاطب و رسانه‌ای بپردازیم. عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) افزود: بر همين اساس شعر و محتوای مداحي مراسم محرم اخير آقايان محمود کریمی،مهدی سلحشور،سعید و محمد حسین حدادیان، محمد رضا و حسین طاهري، مجید بنی فاطمه ، میثم مطیعی، مهدی رسولی، محمدرضا بذری، رضا نریمانی، محمد رضا پویانفر و حنیف طاهری در گفتگوهايي تخصصي مورد بحث قرار مي گيرد.

مدير انديشكده راهبردي اربعين گفت: اين نشست‌ها با حضور دو كارشناس ادبي و نيز اجتماعي و با دبيري محمد مهدي سيار عضو هيات علمي دانشگاه امام صادق در دوشنبه و چهارشنبه‌هاي هر هفته از 14 مهرماه تا پنج هفته و به صورت برخط برگزار مي‌شود. علاقمندان مي‌توانند اولين نشست از اين مجموعه را ساعت 19 و 30 دقيقه دوشنبه از طريق لينک https://vc.isu.ac.ir/ch/arbaeen-isu  دنبال نمايند.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: مداح ماه محرم سید مجید بنی فاطمه شده توسط رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۲۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود

عزیزالله عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هفته فرهنگی فرصتی است که بتوانیم ظرفیت‌های فرهنگی و سرمایه‌های معنوی را به مردم معرفی کنیم.

وی با اشاره به اینکه امسال هفته فرهنگی با دهه کرامت همزمانی دارد این اتفاق را به فال نیک گرفت و گفت: مردم فریدن مردمی ولایت مدار و عاشق اهل بیت هستند و اجرای برنامه‌های تأثیرگذار و متناسب با نیاز مردم و جامعه علاوه بر تقویت نشاط اجتماعی می‌تواند دستاوردهای خوبی را در حوزه فرهنگ و هنر به همراه داشته باشد.

فرماندار شهرستان افزود: امسال برگزاری برنامه‌های هفته فرهنگی بر عهده اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تمام دستگاه‌ها و ادارات هم باید همکاری لازم را داشته باشند تا برنامه‌هایی در شأن دهه کرامت و هفته فرهنگی اجرا شود.

عباسی افزود: شورای فرهنگ عمومی فریدن در سال ۹۴ از روز ۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت را به عنوان هفته فرهنگی مصوب کرد که با توجه به ماده ۳ آئین نامه داخلی هفته فرهنگی مبنی بر امکان تغییر در زمان برگزاری برنامه‌ها امسال به دلیل همزمانی هفته فرهنگی با دهه کرامت برنامه‌های هفته فرهنگی از روز ۲۱ اردیبهشت آغاز خواهد شد.

کد خبر 6098175

دیگر خبرها

  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • مداحی که منبعش گوگل است به درد مداحی نمی‌خورد
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • مرجع اطلاعات بسیاری از مداحان و حتی برخی از روحانیون سرچ گوگل شده است
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • آهنگران: امام(ره) فرمودند که نسل ما، نسل حماسه است
  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب